Duurzame verpakkingen Appelsientje

Voor Appelsientje is Riedel overgestapt op de nieuwste sapverpakkingen van het moment, met een enorme besparing op fossiel plastic en een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot als gevolg. Ze stappen concreet over naar twee verschillende Bio-Based verpakkingen én op een innovatieve, duurzame dop.

Appelsientje Bio is vanaf nu, als eerste in Europa, verkrijgbaar in de SIGNATURE PACK Full Barrier pakken van verpakkingsleverancier SIG. Deze aseptische verpakking bestaat voornamelijk uit FSC gecertificeerd karton gemaakt van hout en polymeren die gekoppeld zijn aan plantaardige, hernieuwbare materialen. Het bedrijf is tevens SIG’s eerste Nederlandse opdrachtgever die kiest voor een kartonnen verpakking met ASI-gecertificeerd aluminium. Deze verpakking biedt exceptionele bescherming voor producten die gevoelig zijn voor licht en zuurstof, zoals sinaasappelsap, en genereert een CO2-uitstootreductie tot maximaal 60%.

Appelsientje stapt over op meest duurzame sapverpakkingen Voor de overige Appelsientje-sappen is gekozen voor de nieuwe Tetra Brik Aseptic Edge Bio-Based verpakking, gemaakt van 82% hernieuwbare materialen. Deze verpakking heeft een unieke samenstelling door de combinatie van FSC gecertificeerd karton en volledig traceerbaar plant-based plastic, dat afkomstig is van suikerriet. Dit materiaal wordt voor de buitenste lagen en de dop gebruikt. Deze pakken bevatten ook ASI-gecertificeerd aluminium. Dit alles levert een extra verlaging van de milieu-voetafdruk op van 14% en bespaart Appelsientje maar liefst zo’n 120 ton fossiele plastics per jaar.

Met het oog op gebruiksgemak introduceert Appelsientje, wederom als eerste in Nederland, voor haar 1-liter verpakkingen een verbeterde dop, de bio-based WingCap van Tetra Pak, die een stevigere grip biedt waardoor het pak eenvoudig in een handomdraai te openen is.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK