Samenwerking voor duurzame verpakkingen

miEuropese verpakkingsonderneming DS Smith is met het conventionele Nederlandse cluster een partnerschap aangegaan met FSC Nederland en onderschrijft de overtuiging dat hout, papier en dus ook golfkartonnen verpakkingen afkomstig dienen te zijn van aantoonbaar verantwoord beheerde bossen. Zo zet DS Smith zich samen met FSC Nederland in voor bescherming van bossen wereldwijd.

Erik Meijer, General Manager bij DS Smith: “Eén van de activiteiten in de komende periode is het bewustmaken van onze klanten. Dat doen wij door te tonen dat een FSC-gecertificeerde verpakking van karton niet alleen het verschil kan maken voor mens en natuur, maar ook op bedrijfsmatige vlakken een concrete meerwaarde heeft en dus bijdraagt aan het realiseren van bedrijfsresultaten. Niet alleen voor onze Europees opererende klanten, maar ook voor onze klanten in het MKB liggen hier nog veel kansen om in hun eigen nichemarkt het verschil te maken. Klanten van DS Smith profiteren van deze samenwerking omdat wij als partner in staat zullen zijn om snel in te spelen op actuele vraagstukken, onze afnemers te ondersteunen met voorlichting en daar waar mogelijk tools aan te reiken voor hun eigen communicatie. Wij zijn er trots op als DS Smith onderdeel te zijn van die keten!”

Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: “We kijken ernaar uit om met een ambitieuze partij als DS Smith samen te werken op het gebied van duurzame verpakkingen. Dit partnerschap stimuleert niet alleen een toename van het aandeel FSC-gecertificeerde verpakkingen op de Nederlandse markt, maar biedt ook een enorm potentieel om verantwoord bosbeheer onder de aandacht te brengen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK