Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Duurzame verpakkingen op Horecava

Deze week is de Horecava, de grootste vakbeurs in Nederland voor horecaprofessionals in de foodservice-industrie. Vakgenoten kunnen hier niet alleen terecht voor inspiratie over eten en drinken, maar ook voor de verpakkingen voor deze producten. Er zijn dit jaar tal van interessante verpakkingsbedrijven te vinden, waarbij duurzaamheid hoog op de agenda staat.

Eén van die bedrijven is Natureko uit Waddinxveen, die met hun biologisch afbreekbare snackbackjes de Horecava Innovation Award 2019 wonnen. De combinatie van duurzaamheid, grote impact en fraai design deed de jury, van de categorie Concepts, Interior & Design, kiezen voor de 100% composteerbare Snackbakjes van suikerriet van Natureko. “Weg met de witte plastic patatbakjes! Dit oogstrelend alternatief geeft een aanzienlijke vermindering van het afvalprobleem”, aldus de jury. Op de website van Natureko: “Onze biologisch afbreekbare snackbakjes zijn gemaakt van de hernieuwbare grondstof cellulose en suikerriet. Van cellulose wordt een ongebleekt natuurlijk kraftkarton geproduceerd. Deze wordt voorzien van een PLA (maïszetmeel) coating, om de snackbakjes vetbestendig te maken. Voor eventuele bedrukking gebruiken we inkt op waterbasis.”

Beeldbron: www.natureko.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK