Duurzame houten verpakkingen stimuleren voor B2B markt

Verpakkingsmiddelen geproduceerd uit aantoonbaar duurzaam geoogst hout, passen in een circulaire economie. Het zorgpunt is echter dat, in tegenstelling tot de B2C markt, de vraag naar aantoonbaar duurzaam houten verpakkingen in de B2B markt achterblijft.

Pefc Dat meldt het PEFC, die een samenwerking is aangegaan hiervoor met FEFPEB. Aantoonbaar duurzaam ondernemen is volgens hen een belangrijke voorwaarde om succesvol te kunnen blijven ondernemen als bedrijf in de toekomst. Daarom hebben deze twee partijen gezamenlijk ideeën ontwikkeld om het gebruik van duurzaam, gecertificeerd hout voor de vervaardiging van houten verpakkingsmaterialen te stimuleren en transparant te maken. Zo heeft PEFC Nederland een procurement claim ontwikkeld.

Pefc2Vanuit de B2B markt reageert Klaas Wouterlood, van DSM Sourcing, Director Global Logistics & Packaging: “Voor DSM is duurzaamheid een kernwaarde en een belangrijk element van ons inkoopbeleid, door de hele keten heen. De procurement claim is een goede stap in de verdere verduurzaming en transparantie van de leveringsketen van houten pallets. Dit sluit volledig aan bij het DSM duurzaam inkoopbeleid en daarmee de selectie van duurzame palletleveranciers in Europa voor het transport van DSM’s voeding, gezondheid en duurzaam leven producten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK