Verpakkingen FrieslandCampina ook PEFC-gecertificeerd

frieslandcampinafrieslandcampinaFrieslandCampina gebruikt voortaan wereldwijd voor de verpakking van haar producten zo veel mogelijk materiaal dat gemaakt is van papier- en hout dat aantoonbaar afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Royal FrieslandCampina en PEFC Nederland hebben hiervoor afgelopen maand ‘de beleidsverklaring duurzaam bosbeheer’ van PEFC getekend.
Op de verpakkingsmaterialen van FrieslandCampina staat voortaan een van de twee internationale duurzaamheidskeurmerken: het FSC- of het PEFC-keurmerk. FrieslandCampina mag namelijk al sinds 2011 het FSC-keurmerk gebruiken. Dit keurmerk staat op de drankenverpakkingen op de West-Europese markt. Sinds 2013 koopt FrieslandCampina ook alleen FSC- of PEFC-gecertificeerde kartonnen omverpakkingen voor de West-Europese markt. Dit beleid zal nu wereldwijd worden doorgetrokken. FrieslandCampina streeft naar eigen zeggen naar duurzame inkoop van alle (landbouw)grondstoffen, en daar horen ook verpakkingen bij.
Bron: FrieslandCampina

Lees ook: Duitse drukkers koploper in klimaatneutraal drukwerk

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK