Tetra Pak verpakkingen met volledig traceerbare plantaardige polymeren

Tetra Pak gaat samen met zijn leverancier Braskem over op verantwoorde plantaardige polymeren die gebruik maken van de Bonsucro-normen voor duurzaam suikerriet – een primeur in de voedings- en drankenindustrie, zegt het bedrijf.

Het bedrijf zegt volgens Mario Abreu (VP Sustainability) dat de consument steeds bewuster zoekt naar verpakkingen met milieulogo’s. Tetra Pak zegt zich daarin te voor haar klanten te kunnen onderscheiden met de Bonsucro Chain of Custody Certification. “Wij zien plantaardige materialen als een sleutelrol in het bereiken van een koolstofarme kringloopeconomie. In de toekomst zullen alle polymeren die we gebruiken, ofwel van plantaardige materialen worden gemaakt, ofwel van gerecyclede levensmiddelen na consumptie.”

Planet Positive

De aankondiging maakt deel uit van het onlangs gelanceerde Planet Positive-initiatief van Tetra Pak, dat er bij de belanghebbenden in de sector op aandringt om een bredere visie op duurzaamheid te ontwikkelen en het concept van de kringloopeconomie te ontwikkelen tot een koolstofarme kringloopeconomie, waarbij we verder gaan dan recycling en hergebruik en ook rekening houden met de koolstofimpact van grondstoffen en productie.

Braskem

Braskem, leverancier van plantaardige polymeren, heeft nu 100% Bonsucro-gecertificeerde hoeveelheden bio-ethanol op basis van suikerriet bereikt voor de plantaardige oplossingen van Tetra Pak, waardoor volledige transparantie in de toeleveringsketen is bereikt. Gustavo Sergi, Renewable Business Unit Leader bij Braskem, zei: “We werken al meer dan 10 jaar samen met Tetra Pak en Bonsucro Chain of Custody versterkt het Responsible Ethanol Sourcing Program van Braskem met de zekerheid en traceerbaarheid van de volledige waardeketen van suikerriet, helemaal terug naar de telers en fabrieken.”

Bonsucro

Danielle Morley, CEO van Bonsucro: “Bonsucro biedt een wereldwijd platform voor collectieve actie om de duurzaamheid in de productie en verwerking van suikerriet te versnellen. Samenwerken met Tetra Pak om certificering door derden en productetikettering van hun verpakkingen op basis van suikerriet te bereiken, is een mijlpaal. Klanten kunnen er zeker van zijn dat aan onze strenge duurzaamheidsstandaard is voldaan. We zijn erg enthousiast om verantwoorde inkoop bij Tetra Pak te blijven ondersteunen en voor de bijdrage die gecertificeerd duurzaam suikerriet kan leveren aan plantaardige verpakkingen.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK