Tetra Pak in Moerdijk moet sluiten

verpakkingTetra Pak Benelux heeft aangekondigd de verpakkingsfabriek in Moerdijk te gaan sluiten. De reden is de sterk afnemende vraag naar kartonnen drankenverpakking in Europa. Tussen 2007 en 2013 zijn de verkopen van kartonnen drankverpakking in Centraal- en Noord-Eruopa met 16% gedaald. Hierdoor kampt Tetra Pak met overcapaciteit. De fabriek in  Moerdijk is de enige ‘roll-fed’-fabriek van Tetra Pak die via offsetdruk kartonnen verpakkingen produceert. Tetra Pak stelt dat zij op bestaande flexodrukpersen in de andere fabrieken in de wereld in de nabije toekomst hoogwaardig drukwerk kan leveren. Hiertoe zouden al geslaagde tests zijn uitgevoerd. Eind 2014 zou de laatste kartonnen verpakking uit de fabriek in Moerdijk rollen. (Bron: grafisch-nieuws.knack.be)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK