The Girl How Was Plugged In, hoe de combinatie van een vest met sensoren en AR een boek tot leven brengt

Vorig jaar schreven we op BlokBoek over hybride boeken, een combinatie van gedrukte uitgaven verrijkt met mogelijkheden van ons digitale tijdperk. Wat we niet konden vermoeden was dat op het Massachusetts Institute of Technology briljanten geesten al werkten aan een project dat verder gaat dan we ooit voor mogelijk hielden. The Girl How Was Plugged In is een boek dat dankzij een vest met sensoren elke beweging, hartslag en nog veel meer van de lezer signaleert, een vest ook dat in staat is de content van het boek en de gesignaliseerde emoties te combineren en als reactie daarop met bijvoorbeeld druk en temperatuur nieuwe emoties op te roepen, waarmee het boek tot leven komt. Of lezers op een dergelijk hybride product zitten te wachten en hoeveel ze bereidt zijn daarvoor te betalen is nog niet onderzocht, maar als het net zo een succes wordt als de WII dan is er hoop voor onze industrie die daarmee een hele nieuwe markt aan kan boren.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK