Tetra Pak investeert in papieren rietjes

Verpakkingsgigant Tetra Pak investeert de komende drie jaar 30 miljoen euro om de plastic rietjes op haar ‘on-the-go’ drankkartons te vervangen door papieren rietjes of een ander milieuvriendelijk alternatief.

Rietjes Tetra Paklogo tetrapakTetra Pak wil tegen 2030 alle plastic in haar verpakkingen – vorig jaar produceerde het bedrijf 189 miljard voedsel- en drankverpakkingen – vervangen door hernieuwbaar of recycleerbaar plastic. In haar vorige week gepresenteerde Duurzaamheidsrapport stelt het bedrijf te streven naar verpakkingen die volledig recycleerbaar zijn.

‘In 2018 hebben we een half miljard volledig hernieuwbare verpakkingen op de markt gebracht.’

De industriële productie van papieren rietjes wordt zo snel mogelijk opgestart: “In 2019 gaan de eerste testen op de markt van start.” Naast deze miljoeneninvestering wordt er de komende drie jaar ook 50 miljoen uitgetrokken voor de ontwikkeling van aan de verpakking verbonden doppen. De plannen van Tetra Pak sluiten aan op het besluit van het Europees Parlement, om vanaf 2021 eenmalig te gebruiken plastics, zoals rietjes en wattenstaafjes, te verbieden en ook de losse doppenproblematiek aan te pakken.

Bron: Grafisch Nieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK