VK wil naar papieren verpakkingen

Groot-Brittannië wil af van plastic afval, zo blijkt uit een nieuw milieuplan. De retail is alvast bezig het gebruik van plastic verpakkingen de komende jaren zoveel mogelijk te verminderen. Papieren verpakkingen en papieren zakken moet de huidige kunststof verpakkingen gaan vervangen.
Supermarktketen Iceland is een van de eerste supermarkten die plastic verpakkingen in de ban doet. Volgens de retailer blijkt uit onderzoek onder 80% van de bevolking, dat de consument achter een plasticvrije supermarkt staat. In een interview met Packaging News stelt verpakkingsmanager Ian Schofield (Iceland), dat plastic zwerfafval schadelijk is voor het milieu. De supermarkt heeft inmiddels papieren en kartonnen verpakkingen als alternatief ontwikkeld voor haar huismerken, en wil plastic helemaal verbannen uit haar eigen producten. Daarnaast vraagt Iceland haar leveranciers datzelfde te doen.

Bron: Packagingnews/Printweek

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

 1. Marcel La Feber op 18/01/2018 om 10:00

  IJsland wil naar papieren verpakkingen
  jan 17, 2018 | Posted by Arthur Lubbers | Verpakking

  Goedendag mijnheer Lubbers,

  Ik vind uw berichtgeving nogal slordig. (Zó komt nepnieuws in de wereld)
  Wij leveren véél in het land IJsland (al ruim 35jaar; ik ben er ca5x pj) , en weliswaar is dit een komend thema ook daar, maar toch was ik verrast over de kop. En het klopt ook inderdaad niet: ICELAND is een VK-supermarktketen, net als Sainsbury , Tesco , Morrison oid.
  IJsland is een land in het noorden van de Atlantische Oceaan (Iceland in Engels; Ísland in Ijslands) en beiden hebben N I E T S met elkaar te doen. (overigens is de regering van het land een procedure begonnen tegen de supermarkt om een naamsverandering af te dwingen van de supermarkt, maar dat terzijde)

  Uw artikel geeft dus onjuiste informatie, met de verkeerde plaatjes erbij natuurlijk.
  Veel succes overigens met uw interessante artikelen.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK