Lampenfabrikant Signify stopt met plastic verpakkingen

Het voormalige Philips Lighting – nu Signify – stopt met het gebruik van plastics in de verpakkingen van zijn producten voor de consumentenmarkt.

Door het afschaffen van plastic ‘blisterverpakkingen’ hoopt Signify de wereld jaarlijks 2.500 kubieke meter plastic te besparen. Daarnaast worden de verpakkingen ook kleiner gemaakt, hetgeen weer scheelt in vervoer. In totaal wordt daarmee een kleine 6000 ton CO2 bespaard. Het bedrijf heeft als doel eind dit jaar volledig klimaatneutraal te kunnen werken.

Signify

“Plastic afval heeft een zeer negatieve impact op onze planeet en haar biodiversiteit, en we hebben besloten om het voortouw te nemen en te kiezen voor plasticvrije alternatieven. Dat is de juiste keuze en beantwoordt aan de toenemende verwachtingen van onze klanten”, zegt Eric Rondolat, CEO van Signify. “Ik kijk uit naar het moment waarop we kunnen aankondigen dat we geen plastic meer gebruiken in onze verpakkingen.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK