Intergraf publiceert economisch rapport grafische industrie 2020

Intergraf – de Europese bundeling van grafische brancheorganisaties – publiceerde afgelopen week het economische rapport onder de titel ‘The Evolution of the European Graphic Industry’.

Het rapport omvat alle mogelijke vergelijkingen binnen de grafische branche over geheel Europa. Daarnaast worden analyses gegeven over de papier- en inktmarkt, machineleveranciers, energie- en milieuaspecten en de postmarkt.

Intergraf Rapport 2020

Uiteraard speelt het rapport in op de coronacrisis. De samenstellers hebben getracht de situatie vanaf het heden door te trekken naar 2024. Deze analyse is gemaakt in samenwerking met het bekende Engelse onderzoeksbureau Smithers.

Het rapport is gratis voor leden, niet-leden betalen 290 euro voor een geprinte versie of 390 euro voor een digitale versie.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK