Kabinet maakt geen onderscheid tussen festivals en (vak)beurzen

Net zoals bij het personenvervoer handelt Den Haag ook rondom festivals en (vak)beurzen paniekerig, door alles via één regeltje ‘door te drukken’.

Een hele reeks organisaties plaatsen een ‘oproep’ naar het kabinet, nuances aan te brengen in hetgeen wel of niet kan bij festivals, evenementen, congressen en (vak)beurzen.

Veilig Naar De Vakbeurs

De website ‘Veilig naar de vakbeurs‘ verwoordt de zorgen en argumenten in vergelijking tot bijvoorbeeld een bezoek aan IKEA, bouwmarkten of tuincentra.

Financiële schade en werkgelegenheid enorm.

Peter Groot is initiatiefnemer en zegt bij sign.nl: “Vakbeurzen hebben maandenlange voorbereidingstijd nodig, en om nog iets van het najaar te kunnen maken, hebben we liever vandaag antwoord dan morgen. In Duitsland begrijpen ze dat, daar zijn vakbeurzen weer geopend.”

De sector als geheel dringt deze week met de campagne: #laatonszakendoen aan op duidelijkheid voor 1 juli. Woensdag 10 juni is er een overleg met de minister over de openstelling van evenementen.

bron: sign.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

  1. Floris A.Pieters op 10/06/2020 om 11:09

    Iedereen roept natuurlijk hard binnen zijn eigen sector en dat mag.
    Maar het is natuurlijk nog veel erger nu: De eerste 6 weken waren prima vanuit het RIVM en de Regering, maar er is geen enkele flexibiliteit om naar de steeds duidelijkere onderzoeken van andere wetenschappers te kijken en te luisteren. Dit gaat bij voortduur onnodig heel veel geld, werkloosheid, verdriet en schade teweegbrengen.
    Je vraagt je echt af wat de achterliggende agenda is, zeker als je nu naar de komende 1.5 m wet kijkt.
    Feit is dat ik er flink van geschrokken ben.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK