Febelgra fuseert toch niet met inDUfed

Grafisch Nieuws meldt dat de Belgische grafische brancheorganisatie toch niet gaat fuseren met inDUfed. Oorspronkelijk zou Febelgra op 1 juli worden ‘aangesloten’ bij inDUfed.

De ambities kwamen vooral van Febelgra-directeur Dennis Geers, die begin januari ook gesprekken voerde met VIGC en Grafoc. Beide organsities werken al uitgebreid samen, daar waar het kan en ook met Nederlandse partners, waaronder KVGO, GOC en Printmediatrainingen.

Febelgra Website Impressie

Febelgra is in België met 312 leden stukken kleiner dan het KVGO in Nederland. inDUfed telt ca. 330 bedrijven met een totale werknemers-omvang van ca. 19.200 personen, en een omzet van 7 miljard euro.

Het bestuur van Febelgra zegt nadrukkelijk wel te willen samenwerken met inDUfed, waar dat zinvol is. Maar een ‘overname/fusie’ van/met Febelgra ziet het bestuur vooralsnog niet zitten. Marc Vandenbroucke zegt bij Grafisch Nieuws dat het bestuur niet zomaar de grafische identiteit wil ‘laten opgaan’ in een koepelfederatie.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK