Febelgra fuseert toch niet met inDUfed

Grafisch Nieuws meldt dat de Belgische grafische brancheorganisatie toch niet gaat fuseren met inDUfed. Oorspronkelijk zou Febelgra op 1 juli worden ‘aangesloten’ bij inDUfed.

De ambities kwamen vooral van Febelgra-directeur Dennis Geers, die begin januari ook gesprekken voerde met VIGC en Grafoc. Beide organsities werken al uitgebreid samen, daar waar het kan en ook met Nederlandse partners, waaronder KVGO, GOC en Printmediatrainingen.

Febelgra Website Impressie

Febelgra is in België met 312 leden stukken kleiner dan het KVGO in Nederland. inDUfed telt ca. 330 bedrijven met een totale werknemers-omvang van ca. 19.200 personen, en een omzet van 7 miljard euro.

Het bestuur van Febelgra zegt nadrukkelijk wel te willen samenwerken met inDUfed, waar dat zinvol is. Maar een ‘overname/fusie’ van/met Febelgra ziet het bestuur vooralsnog niet zitten. Marc Vandenbroucke zegt bij Grafisch Nieuws dat het bestuur niet zomaar de grafische identiteit wil ‘laten opgaan’ in een koepelfederatie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK