Uitgeverij Hearst: minder print, of toch niet?

Uitgeverij Hearst nam in september 2017 uitgever G+J over en haalde o.a. Vogue, Glamour, JAN, Quest en National Geographic in huis. Hearst is daarmee één van de grotere uitgevers in ons land. Uitgever Luc van Os zegt in een gesprek met Carolien Vader van bladendokter.nl, dat het roer omgaat. Minder focus op print, meer focus op online. Het bedrijf doet dat niet uit pure luxe. In totaal verdwenen er vorig jaar al 34 arbeidsplaatsen, en ook vindt een onvermijdelijke ‘stoelendans’ plaats in het bedrijf. Van Os zegt dat de printomzet van de nieuwe merken (vooral vanuit G+J) beter zijn dan die van Hearst zelf. Maar G+J moet zich meer aanpassen aan de realiteit van vandaag. Van Os zegt niet (te) hard te willen ingrijpen in succesvolle printtitels, maar wel is een meer crossmediale visie nodig. De komende dagen wordt bekendgemaakt dat Hearst ook Runner’s World en Bicycling overneemt van WPG. De twee merken zijn licenties van de internationale uitgever Rodale Inc, die in januari werd overgenomen door Hearst International. Daarmee verhuizen logischerwijs ook de licenties van Rodale naar Hearst, en verliezen licentiehouders (in Nederland WPG) hun contracten. Hiermee versterkt Hearst z’n positie in de health segment. En daarmee krijgt print toch weer een impulsje.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK