Audax en Hearst snijden in tijdschriftentitels

Twee uitgevers schrappen vrijwel gelijktijdig een aantal titels in hun portfolio’s. Volgens de uitgeverijen zijn de titels niet rendabel meer.

Het gaat om de jeugdtijdschriften Hitkrant, GIRLZ en CosmoGIRL van Audax Publishing. Daarentegen zegt Audax Publishing dat met name de titels Weekend en Vriendin het wel goed doen. Maar dan met name ook vooral binnen het digitale domein.

In beperkte bewoordingen zeggen de uitgevers last te ondervinden van de gevolgen van de coronacrisis.

Hearst Nederland zet ook het mes in een aantal titels. De uitgever van onder andere National Geographic, ELLE en Quote zegt in ieder geval al te gaan stoppen met het magazine Esquire, Vogue en Glamour. Ook wordt er nog naar 5 andere titels gekeken. De uitgever geeft een aantal titels uit onder licentie. De uitgever wil uiteindelijk door met 12 titels.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK