Audax neemt online kiosk eLinea over

eLineaeLinea is een online tijdschriftenkiosk dat het moet hebben van abonnees die een vast bedrag per maand betalen om onbeperkt artikelen te lezen. eLinea werd door De Volkskrant het nieuwe journalistieke Spotify genoemd dat het helemaal zou moeten gaan worden. Het aantal abonnees groeide ook wel, maar er werd te weinig mee verdiend, waardoor eLinea deze zomer failliet ging. Nu is bekend dat Audax eLinea overneemt.
Audax neem het digitale tijdschriftplatform over en wil daarmee haar positie in de markt voor digitale verspreiding van magazines vergroten. Tot het Audax mediabedrijf behoren onder meer de AKO-winkels. Ook is Audax sterk in de distributie van tijdschriften, buitenlandse kranten en Engelstalige boeken met Betapress, Audax Logistiek en Van Ditmar, en de uitgever van HP/De Tijd en Weekend.
Per 1 oktober zou eLinea (in aangepaste vorm onder de Audax-vlag) weer in de lucht zijn.
Bron: nu.nl/emerce


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK