Febelgra-prijs: Dit jaar voor een creatieve thee- en inktkalender en een eet-ap


Schermafbeelding 2015-10-19 om 20.02.07

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, deze prijs uit aan de beste afstuderende bachelors uit de richting Grafische en Digitale Media. Uit de preselectie van eindwerken van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen kozen professionele juryleden voor creativiteit en vernieuwing.

Met de Febelgra-prijs 2015 geeft de organisatie nieuw professioneel talent een extra duw in de rug en trekt ze de aandacht voor opmerkelijke ideeën binnen de sector. Creativiteit, relevantie en meerwaarde zijn de belangrijkste criteria waar de jury, bestaande uit grafische professionals, zich op baseert. Opvallend werd dit jaar voluit gekozen voor vernieuwende concepten, die ook verder gingen dan louter print.

 

Feblgra Winnares 2015

Winnares Janice Lievens en Febelgra-bestuurder Philippe Van Ongevalle (drukkerij Gazelle)

Voor de thee- en inktkalender tastte Janice Lievens (Artesis Plantijn Hogeschool) de grenzen van het medium en van zichzelf af. Ze stapte af van de traditionele vorm en ontwikkelde twee modellen: een inktkalender, waarbij elke dag zichtbaar wordt via vloeiende inkt, en een theekalender waar je van de blaadjes je dagelijkse kopje thee kunt zetten en opdrinken.

 

 

Febelgra Prijs 2015 Winnaars

Winnaar Arno Van Biesen (midden) met Febelgra-bestuurders Martin Desmaele (Deriemaecker Printing) en Andreas Foriers (Creafor)

YAM, de voedings-app van Arno Van Biesen overtuigde de jury dan weer door het nut en de uitgebreide commerciële mogelijkheden ervan. De app werkt als een voorraadbeheerder voor de familie en regelt de aankopen, volgt het verbruik, geeft suggesties voor consumptie en houdt bewaartijden in de gaten. Hij kan door verschillende leden tegelijk ingezet worden en helpt zo voedselverspilling tegen te gaan. Momenteel wordt de commercialisering ervan nagegaan.

De Febelgra-prijs bestaat uit een geldbedrag van 750 euro en een cadeaubon voor een weekend Parijs. Op de proclamaties van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen mochten de winnaars deze maand hun prijs in ontvangst nemen.

Naast de uitreiking in de hogescholen, zorgt Febelgra ook voor een cadeaubon van 50 euro voor de beste afstuderende leerlingen uit grafische richtingen van de aangesloten secundaire scholen. Deze uitreikingen vonden plaats voor de zomervakantie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK