Consument wil liever papier dan plastic verpakkingen

In de oplaaiende discussie over de negatieve milieueffecten van plastic verpakkingen, lijkt de consument steeds meer de voorkeur te geven aan papieren en kartonnen verpakkingen. Two Sides stelt dit op basis van onderzoek onder 500 respondenten in Groot-Brittannië. De consument zou papier en karton als verpakking prefereren, omdat dit in hun ogen duurzamer is. Papieren en kartonnen verpakking wordt gezien als milieuvriendelijk, recyclebaar en praktisch (gemakkelijk te openen, dichtdoen, licht en makkelijk op te slaan).
Zo denkt 78% van de consumenten dat papier en karton biologisch afbreekbaar is, en 73% ziet het als ideaal recyclemateriaal. 64% geeft de voorkeur aan papier, omdat dit is gemaakt van herbruikbare houtvezels.
De consument maakt zich wel degelijk zorgen om de milieueffecten van verpakkingen. 85% ziet dit als belangrijke oorzaak van vervuiling, en 71% ziet verpakking als een milieuprobleem. Onder meer plastic flessen, koffiebekers, chocoladewikkels en chipszakken, worden gezien als boosdoeners.

Bron: TwoSides

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK