Brand in Duitse verpakkingsdrukkerij

Bij verpakkingsdrukkerij Edelmann in het Zuid-Duitse Heidenhem heeft tot gisteren een grote, uitslaande brand gewoed. De brand ontstond een dag eerder in de kelder van het bedrijf, waar pallets en karton opgeslagen lagen. Volgens de lokale krant, de Heidenheimer Zeitung, zoals uit een filmpje op de site van de krant blijkt, was de brand in de hele stad te zien.
Er moesten 250 brandweerlieden aan te pas komen om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer ondervond grote problemen bij het blussen; doordat er maar twee ingangen zijn naar de kelder waar de brand woedde, kon de brandweer moeilijk blussen. Omdat er instortingsgevaar dreigt, is het personeel naar huis gestuurd. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade loopt in de miljoenen.
Verpakkingsdrukkerij Edelmann is een enorm familiebedrijf met dertien productievestigingen wereldwijd, waar 2.800 mensen werken, met een omzet van 318 miljoen euro.

Bron: print.de/Heidenheimer Zeitung

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK