Te veel plastic in oud papier

BB151105 oud papierConsumenten doen te vaak de plastic seals die om de tijdschriften en mailings zitten bij het oud papier.
Dat zorgt voor vervuiling. Het kost veel energie en mankracht om het plastic weer uit het oude papier te halen.
Overigens gaat het wel goed met onze recycling in ons land. 82% van het in Nederland geproduceerde papier en karton is gemaakt van gerecycled oud papier, rapporteert Stichting Papier Recycling Nederland.
De voortschrijdende gemiddelde vervuiling in huishoudelijk oud papier stijgt van 2,0% in 2001 naar 3,6% in 2014. Over de hele linie blijft een sluipend stijgende tendens zichtbaar.
Niettemin is in 2014 de vervuiling in het huishoudelijk oud papier heel licht gedaald ten opzichte van 2013: van 4,24% naar 4,11%.
In totaal gaat het om ruim 36 kiloton (36 miljoen kilo) vervuiling bij 875 kiloton oud papier, welke gescheiden bij huishoudens is ingezameld. Dit zijn 1.440 volle vrachtauto’s met elk 25.000 kilo vervuiling.
De meeste vervuiling wordt veroorzaakt doordat mensen reclamedrukwerk in plastic hoesjes, papier in plastic draagtassen en vloeistofdichte verpakkingen bij het oud papier doen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK