KitKat-verpakkingen in Japan van plastic naar papier

KitKat is ontegenzeggelijk één van Japan’s meest populaire chocoladerepen, vooral met een groot aantal exclusieve smaken, zoals: wasabi, sake en Okinawan, paarse zoete aardappel. Maar de chocoladerepen, omhuld met plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik, hebben tot nu toe een griezelig negatief effect op het milieu. Vanaf september van dit jaar zal KitKat in Japan beginnen met het vervangen van het plastic door papieren verpakkingen.

Japan is de grootste markt voor KitKat. Volgens een artikel in de New York Times worden er in Japan dagelijks ongeveer vier miljoen ‘KitKat-mini’s verkocht. Zelfs met de ‘mini’, is de gedachte dat vier miljoen plastic wikkels zich ophopen op de vuilnisbelt, of hun weg vinden naar onze oceanen, angstaanjagend.

Gelukkig wordt verwacht dat deze positieve verandering richting papier het plastic afval van het merk met ongeveer 380 ton per jaar zal verminderen.

Elk stuk van de papieren verpakking zal worden voorzien van een opschrift met instructies over hoe het te transformeren in een origamikraan (zie afbeelding rechterzijde). Naast het benadrukken van de boodschap van ‘hergebruik’, zal het ook bijdragen aan de promotie van het oude Japanse culturele tijdverdrijf van origami. Dit zal de aantrekkingskracht van KitKat als typisch Japans souvenir nog verder vergroten.

De eerste fase in deze nieuwe verpakking zal de vijf meest verkochte smaken van de KitKat-mini’s omvatten, waaronder de originele, matcha en otona no amasa (zoetheid op volwassen niveau, dus minder zoet).

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK