FSC-campagne ‘Kies voor hout, red het woud’

FSC heeft een filmpje gemaakt om de beeldvorming van de consument over het gebruik van hout (en dus ook papier) enigszins bij te stellen. Met de slogan ‘Kies voor hout, red het woud’ laat FSC zien, dat het gebruik van hout uit FSC-bossen juist goed is voor mens en dier. FSC’s boodschap: per minuut verdwijnen er 48 voetbalvelden aan bos door onverantwoorde houtkap, met name voor de aanleg van palmolie en sojaplantages. Terwijl, door hout uit FSC-beheerde bossen te gebruiken, FSC de bossen kan beschermen. Er worden namelijk selectief bomen gekapt, en het bos krijgt de tijd om zich te herstellen. Hoe meer FSC-hout, hoe meer bos we kunnen beschermen, stelt FSC. Bekijk het filmpje op YouTube.

Bron: FSC

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK