FSC-campagne ‘Kies voor hout, red het woud’

FSC heeft een filmpje gemaakt om de beeldvorming van de consument over het gebruik van hout (en dus ook papier) enigszins bij te stellen. Met de slogan ‘Kies voor hout, red het woud’ laat FSC zien, dat het gebruik van hout uit FSC-bossen juist goed is voor mens en dier. FSC’s boodschap: per minuut verdwijnen er 48 voetbalvelden aan bos door onverantwoorde houtkap, met name voor de aanleg van palmolie en sojaplantages. Terwijl, door hout uit FSC-beheerde bossen te gebruiken, FSC de bossen kan beschermen. Er worden namelijk selectief bomen gekapt, en het bos krijgt de tijd om zich te herstellen. Hoe meer FSC-hout, hoe meer bos we kunnen beschermen, stelt FSC. Bekijk het filmpje op YouTube.

Bron: FSC

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK