HP waarschijnlijk grootste op Drupa

Het ziet ernaar uit dat HP met een complete ‘overname’ van hal 17 opnieuw de grootste exposant van Drupa zal zijn. Heidelberg zal een groot deel van de nu nog in aanbouw zijnde nieuwe hal 1 voor zijn rekening nemen.

Drupa 2020

HP zegt geen aankondigingen te doen over de producten die op de beurs – die over 52 weken zijn deuren opent – zullen worden tentoongesteld. Wel zegt Michael Smetana, wereldwijd hoofd marketing operations van HP’s Graphic Solutions Business, dat 90% van alle getoonde nieuwe producten vanaf dag één op Drupa operationeel en dus ook te koop zullen zijn.

Interpack

Voor veel exposanten zullen Interpack en Drupa samen zorgen voor nogal wat logistieke uitdagingen. Interpack vindt ruim
4 weken eerder plaats dan Drupa. Dit wordt veroorzaakt doordat Drupa de driejaars cyclus toch heeft ingeruild voor de vierjaars cyclus. Maar voor het zover is moet eerst de nieuwe hal 1 worden opgeleverd. Deze hal zal een pilaarvrije hal van 12.000m² worden, met een hoogte van 15 meter. Dat gaat gepaard met een investering van 140 miljoen euro.

Heidelberg

Heidelberg zal zijn nieuwe digitale strategie gaan uitrollen en daarbinnen het abonnementsmodel. Onlangs zei de persfabrikant nog dat zij het ‘Amazon van de grafische industrie’ willen worden. CEO Rainer Hundsdörfer zal zelf aanwezig zijn om zijn strategie groots te verkopen.

Veranderingen op de beursvloer

Voorheen hadden Goss en manroland eigen stands, nu deze twee bedrijven zijn samengegaan, zal dat ook de indeling van de beursvloer flink beïnvloeden. Dat geldt ook voor afwerkfabrikant Kobus, welke door Muller Martini is overgenomen. En ook Bobst zal samen met Radex exposeren onder de naam Mouvent. Kodak heeft zijn flexo-activiteiten verkocht, en daardoor zal het nieuwe bedrijf Miraclon als ‘apart’ bedrijf naast zijn voormalige partner worden gepositioneerd. Koenig & Bauer zal met partner Durst haar digitale ambities tonen, en Ricoh zal onder andere haar nieuwe activiteiten op MIS gebied laten zien. Links en rechts zijn er dus behoorlijk wat verschuivingen in het landschap op Drupa 2020. De 2020 editie zou ook een fraai podium zijn geworden voor de overname van Xerox door Fuji. Deze ging echter niet door, maar beide fabrikanten zullen ‘vriendelijk’ naast elkaar staan in dezelfde hal. En we mogen de spectaculaire show van Landa natuurlijk niet vergeten.

Top 5

De top 5 van exposerende landen zijn nu al bekend: Duitsland, Italië, China, Engeland en Nederland. In 2016 was het thema ‘Touch The Future’, in 2020 is de keuze gevallen op ‘Embrace The Future’ als een logisch vervolg op de 2016 editie.

Nog 52 weken

Het lijkt lang weg, maar een jaar is snel om. De aftelklok is gestart. Er worden 1800 exposanten verwacht uit 50 landen. Eén derde van de exposanten zijn nieuw op deze 2020 editie. En natuurlijk zal ook de DrupaDaily weer dagelijks verschijnen in een oplage van 10.000 stuks in het Duits en Engels.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK