Google stopt na 10 jaar met Cloud Print

Google is ongeveer 10 jaar lang bezig geweest in een bèta-status met Google Cloud Print. Het bedrijf heeft nu laten weten dat de dienst er definitief niet gaat komen.

google-cloud-printCloud Print zou gebruikers de mogelijkheid bieden te printen vanaf elk apparaat, welke is verbonden met internet. Cloud Print is – zoals de naam al zegt – een cloudgebaseerde oplossing, welke al sinds 2010 in het bèta-stadium verkeert.

Per 1 januari 2021 zal de dienst niet meer beschikbaar zijn.

Veel fabrikanten van printers/printsystemen bieden tegenwoordig een eigen app aan om via het internet te printen. Dat vormde voor Google de basis deze dienst niet meer aan te bieden. De populariteit was vanaf het begin niet groot. Google besteedde weinig aandacht aan de dienst.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK