Google Container Engine een oplossing voor je eigen publishing cloud

Google Cloud Platform LiveEr zijn veel panklare mogelijkheden om digitale content aan lezers aan te bieden, maar als je de kosten van grote hoeveelheden content en lezers wil beheersen, de gebruikerservaring wil optimaliseren en je content beveiligen dan zul je je eigen cloud platform moeten bouwen. Dat kan met clouddiensten zoals die van Amazon en met open source software. Dat is niet eenvoudig en vaak duurder dan je denkt. Google wil met zijn Container Engine daar een oplossing voor bieden. Container Engine bevat alle gereedschappen om applicaties te bouwen voor mobiele en desktop devices en smart tv’s en belooft simpele en snelle connecties met digitale content dat zich in ‘digitale containers’ bevindt. Het aantal containers is schaalbaar in computerclusters en dankzij Google’s VPN oplossing is de content optimaal beveiligd. Volgens Brian Stevens, VP of Product Management bij Google, geeft de Google Container Engine ook nog een besparing van tenminste 25% op de cloudkosten, een besparing die op kan lopen tot 50% als alle diensten gebruikt worden.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK