Jip en Janneke op Kinderpostzegels 2016

JJIn het jaar waarin we de 100e geboortedag van Fiep Westendorp vieren, stralen Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim & Pom en Otje op de Kinderpostzegels. De verkoop van de postzegels met de herkenbare en oer-Hollandse illustraties start in september.

Met de opbrengst van de verkopen biedt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden kansen op een betere toekomst. Ook de Fiep Westendorp Foundation steunt projecten gericht op kwetsbare kinderen. Hierdoor is een logische samenwerking tussen beide partijen en PostNL ontstaan.

Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Geweldig dat we onze krachten verenigen ten gunste van kwetsbare kinderen. We verwachten dat de postzegels met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp enthousiast ontvangen worden. Al duizenden scholen hebben aangegeven hun steentje bij te willen dragen.

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp hebben ook in 1999 op de Kinderpostzegels gestaan. Ik vind het een feest dat we ter ere van ‘100 Jaar Fiep’ haar unieke illustraties nog een keer mogen gebruiken. Iedereen heeft wel herkenning bij haar beelden. Dat maakt de Kinderpostzegels ook dit jaar weer bijzonder.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK