De La Rue ‘bang voor de nabije toekomst’

Het bedrijf dat de Britse bankbiljetten en valuta’s voor 140 andere landen drukt, heeft gewaarschuwd voor een mogelijke ineenstorting van de Britse bankbiljetten en valuta’s, en zegt dat er ‘aanzienlijke twijfel’ bestaat over de toekomst van het bedrijf.

de-la-rue-logoHet al 198-jarige bestaande bedrijf De La Rue drukt al sinds 1860 bankbiljetten voor de Bank of England. Het is naar eigen zeggen de grootste commerciële drukker ter wereld, en produceert ongeveer een derde van de bankbiljetten ter wereld via contracten met 140 centrale banken. Het bedrijf heeft 36 procent van alle bankbiljetten in omloop ontworpen, aldus onderzoeksbedrijf Edison Group.

brexit-paspoortDe La Rue heeft het de afgelopen twee jaar moeilijk gehad sinds het verlies van het Britse paspoortcontract van £400 miljoen ($525 miljoen) aan een Franse concurrent. Het is ook getroffen door een versnelde verschuiving van contant geld naar contactloze kaartbetalingen en online overschrijvingen. Vorige week nog verloor het bedrijf 20 procent van zijn waarde. Er werken momenteel 2500 mensen bij De La Rue.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK