Greetz gaat naar de beurs na succesvol ‘wenskaarten’ jaar

Samen met een aantal zusterbedrijven zal de online wenskaartengigant Greetz een notering vragen bij de Londense beurs.

Greetz Amsterdam
Moonpig

De eigenaren van Moonpig Group, waartoe Greetz sinds 2018 behoort, hebben afgelopen dinsdag bekendgemaakt het bedrijf naar de Londense beurs te willen brengen. De waarde is volgens Bloomberg 1,5 miljard euro. Volgens de Britse grootaandeeelhouder Exponent Private Equity Partners (41 procent) is het de bedoeling in eerste aanleg minstens een kwart van de aandelen Moonpig naar de beurs te brengen.

Het bedrijf bedient ca. 12,2 miljoen klanten, die samen 46 miljoen kaarten versturen en ook nog 7 miljoen cadeaus en bloemen.

Goed wenskaartenjaar

De hausse in online wenskaarten is goed zichtbaar in de resultaten van het bedrijf. In het vorige boekjaar, dat tot 30 april 2020 liep, behaalde het bedrijf 192 miljoen euro omzet, 44 procent meer dan een jaar eerder. In de zes maanden daarna, van april tot oktober, groeide de omzet met 135 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 175 miljoen euro.

De Britse topman Nickyl Raithatha zei: “Als partij die vooroploopt in de steeds snellere verschuiving naar online, is dit voor ons het perfecte moment om het bedrijf naar de beurs te brengen.”

Kopfoto: hoofdkanoor Greetz in Amsterdam (Google Street View).

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK