Offsetplaten Kodak worden duurder

Kodak heeft aangekondigd de prijzen van haar offsetplaten met 9% te gaan verhogen. Kodak behoort, samen met Agfa en Fujifilm, tot de drie grootste producenten van offsetplaten ter wereld. De prijs van aluminium zou zo’n 12% zijn gestegen sinds september 2017, toen Kodak voor het laatst haar prijzen verhoogde.
De reden is de stijgende aluminiumprijs. Aluminium is de belangrijkste grondstof voor offsetplaten. Volgens Kodak is de prijs hiervan de laatste maanden drastisch gestegen. Naar eigen zeggen is, ondanks het terugdringen van interne kosten en het verbeteren van de productiviteit, een prijsverhoging daarom onafwendbaar. Kodak zal haar klanten komende weken hierover informeren.

Bron: print.de/printweek

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK