Kodak: drukker, hoe groen is je plaat?

Kodak Sonora groenOnder invloed van de economische toestand in de wereld is de groene golf die een aantal jaren geleden als een tsunami door drukkersland stroomde tot rust gekomen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor veel grafische bedrijven de leidraad geworden in hun business plan met milieuzorg als integraal onderdeel. Als drukker kun je daar veel aan doen, je kunt je energieverbruik minimaliseren door je bedrijfspand en je apparatuur aan te passen, je kunt voor schoonmaak en onderhoud milieuvriendelijke oplossingen kiezen en je kunt als offsetdrukker kiezen voor een ‘groene’ plaat. Een plaat die geen zilverhalegoniden bevat, niet ontwikkelt hoeft te worden en waarvan het aluminium zonder problemen gerecycled kan worden. Dat zijn allemaal eigenschappen die tenminste al tien jaar beloofd worden door plaatfabrikanten. Kodak gelooft dat ze met haar Sonora-lijn dit nu allemaal in kan vullen zonder concessies te doen aan eigenschappen die drukkers op prijs stellen, zoals vochtvoering, duurzaamheid en snel op kleur zijn. Wil je weten hoe Kodak dat denkt bereikt te hebben lees dan, de Engelstalige, whitepaper via deze link

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK