Papieren advertentie effectiever dan digitale

Papieren advertenties zetten consumenten meer aan tot kopen dan digitale advertenties. Dit blijkt uit neuro-onderzoek dat in opdracht van PostNL is uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de koopintentie na het lezen van papieren advertenties 39,6 procent hoger is dan bij digitale advertenties.

Digitale advertenties worden ook minder goed onthouden dan papieren uitingen. Onder papieren advertenties vallen folders, flyers en brieven. Televisiereclame wordt het meest gedachteloos verwerkt. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat e-mail een beter kanaal is voor het overbrengen van een informatieve boodschap. Als je iets wilt verkopen, werkt een brief weer het beste. Voor het grootste effect stuur je in een commerciële campagne eerst een brief of kaart, daarna een e-mail. Hiermee stijgt de koopintentie met 22,2 procent. Bij een informatieve campagne is het beter andersom (40,1 procent).

Als de consument eerst een papieren direct mail ontvangt en vervolgens dezelfde boodschap via een tv-commercial ziet, stijgt het verlangen met 372,2 procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat een product ook 27,3 procent sneller opvalt in het winkelschap wanneer de klant eerst een folder en daarna een abri-uiting van het product ziet. Wil je dat de consument de boodschap opslaat in zijn geheugen, dan is het belangrijk dat men niet te veel moeite moet doen om de informatie tot zich te nemen, maar ook niet te weinig. Ook hier scoren papieren uitingen het best.

Het neuro-onderzoek is in opdracht van PostNL uitgevoerd door Unravel Research onder 61 participanten. Het neuro-onderzoek bestond uit eyetracking en een hersenmeting met EEG.

Bron: INCT

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK