Adobe: ‘Lek Creative Cloud gegevens heeft geen gevolgen’

Een lek in een database bij Adobe heeft volgens de softwareontwikkelaar geen directe gevolgen voor de abonnees op de clouddienst.

Toch doen gebruikers er goed aan mails die via het e-mailadres binnenkomen, waarop het Adobe abonnement is afgesloten, goed in de gaten te houden. Een verwijzing naar een website zou zomaar een fishing mail kunnen zijn, waarbij een gebruiker terechtkomt op een zeer goed nagemaakte Adobe website, bijvoorbeeld onder het nep-domein: adobe-privatecloud.com. Adobe zelf reageerde vrij traag op het bericht. Volgens het afgelopen weekend gepubliceerde bericht op onemorething, was het lek al bekend op 19 oktober en heeft de database een week opengestaan. Volgens Adobe zijn er geen creditcardgegevens of wachtwoorden ‘buitgemaakt’.

E-mailadressen, het abonnement welke is afgesloten, de betalingsstatus, de tijdzone van de klanten en het Adobe ID nummer op ‘straat’.

Bron: onemorething

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK