Professor Byron Brown: Papieren studieboeken zijn goedkoper en effectiever als leergereedschap dan digitale oplossingen

Dr. Byron Brown, professor emeritus economie aan de Michigan State universiteit heeft onderzocht hoe het effect is van digitale lesstof op het leerproces en hoe de kosten daarvan zich verhouden met de traditionele papieren versies. Zijn conclusie is dat digitaal zeker niet goedkoper is en dat vooral online lezen en leren een aantal problemen geeft. Dat heeft volgens Brown te maken met navigeren en schermweergave. De hogere kosten van digitaal versus papier hebben volgens hem te maken met rechten en de benodigde infrastructuur. Als laatste nadeel van digitaal ziet hij dat voor mensen met een handicap papieren informatie toegankelijker is dan de combinatie van beeldscherm, toetsenbord en muis.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK