Rob’s Column: Kwaliteit heeft altijd zijn prijs, ook in onze digitale wereld

amazon primeGratis bestaat niet en je betaalt voor kwaliteit zei mijn vader altijd. Als hij mee had mogen maken hoe de prijzen van e-boeken langzaam stijgen en had gelezen dat Amazon zijn Prime service kosten met 25% heeft verhoogd dan zou hij weten dat hij ook in onze digitale wereld gelijk heeft. En dat is ook logisch, zoals elke creatieve contentmaker je kan vertellen. Of het nu gaat om de extra kosten voor een goed stuk papier of een perfecte afwerking van drukwerk of voor de redactiekosten en ontwerpkosten voor een digitale publicatie, kwaliteit heeft altijd zijn prijs. Gelukkig trekt de economie weer een beetje aan en zullen lezers meer geld te besteden hebben. Kwaliteit wordt dan een betaalbare en onderscheidende factor in elke vorm van publicatie. En daar hebben we in onze industrie, zoals bezoekers van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie konden zien, meer mogelijkheden dan ooit in. Van Boekbollen, tot met UV-lak beschermde posters, van handboekbindwerk tot hetvol-automatische verwerken van on-demand gedrukte boeken, de trukendoos voor creatieve contentmakers is nog nooit zo rijk gevuld geweest. Maak er gebruik van en schroom niet om geld te vragen voor kwaliteit, dat doen de grote jongens in onze industrie ook niet.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK