Papier van gras

De Duitse papierfabrikant Scheufelen introduceert graspapier, dat geschikt is voor grafische toepassingen en voedselverpakkingen, zoals de verpakking van bijvoorbeeld groente en fruit. Dit papier bestaat voor de helft uit verse vezels van in de zon gedroogd gras. De meerjarige grasplanten uit de omgeving van de fabriek in Lenningen, dient als grondstof voor het nieuwe papier. Hét grote voordeel van gras als grondstof is, dat er aanzienlijk minder (tot 1.000 maal) proceswater nodig is bij de productie ten opzichte van houtvezelpulp. Ook zou tot 80% minder energie en geen proceschemicaliën nodig zijn bij de productie. Ook is het recyclebaar, composteerbaar en FSC-Mix gecertificeerd. Graspapier wordt geleverd door Paper2Day en voor grafische toepassingen op de markt gebracht onder de merknaam Scheufelen Graspapier.
Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK