Mediahuis verkoopt in België haar belang in Metro

Groupe Rossel wordt met de overige 50% aandelen, die nu nog in handen waren van mediahuis, volledig eigenaar van de tweetalige krant Metro.

Metro Nl Fr

Het dagelijkse bereik is 780.000 lezers en de websites metrotime.be en zita.be trekken meer dan 1.4000.000 bezoeken per week.

Met een 50/50 verdeling van de aandelen voor het Metro platform in België wordt geen recht gedaan aan een volledige ontwikkeling van de titel. In de berichten omtrent de overname werd niet ingegaan waarom Mediahuis de titels niet zelf verder wilde ontwikkelen binnen de bestaande digitale strategie van het bedrijf. CEO Gert Ysebaert zei wel dat ‘onder’ Mediahuis de titel Metro een ‘mooie’ ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Groupe Rossel

Logo Rossel

Groupe Rossel is een mediagroep in Brussel en Wallonië, het Franstalige deel van België. Het dagblad Le Soir is één van hun belangrijkste en meest succesvolle titels. Het andere dagblad dat het bedrijf bezit is de dochtermaatschappij SudPresse, die dagbladen uitgeeft waaronder La Capitale en La Meuse. Daar komt Metro nu dus voor 100% bij. Het bedrijf wil de digitale transformatie versnellen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Bron: INCT

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK