Krant wordt waterproof

krant gelamineerdKranten in Ecuador worden vooral op straat in kiosken verkocht. Dat geldt ook voor de succesvolle krant Extra. Jaarlijks terugkerend probleem is het regenseizoen, waarin mensen de papieren krant liever niet uit de rekken halen. Daar heeft men iets op gevonden, de voor- en achterzijde van de krant wordt tijdens het regenseizoen gelamineerd, zodat de krant waterproof is. De gelamineerde krant kan tevens als paraplu worden gebruikt. Resultaat van de actie: de oplage is gestegen met 12% en de omzet steeg met 16%.
Bron: drupa


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK