De Limburger uitgeroepen tot Europese krant van het jaar

De Limburger is uitgeroepen tot “Europese krant van het jaar.” Een vijftien leden tellende, internationale jury heeft de designprijs “European Newspaper Award” aan de krant toegekend, in de categorie regionale dagbladen.
De prijs is bedoeld voor de nieuwe vormgeving die de krant vorig jaar invoerde.

In haar rapport stelt de jury, dat De Limburger een “uitermate moderne en visueel vormgegeven voorpagina” presenteert. Verder overweegt ze dat de krant veel varieert met zijn opmaak, en zo een eentonig uiterlijk weet te vermijden. Ook is de jury lovend over de creativiteit waarmee L-Magazine wordt gemaakt, het tijdschrift dat elke zaterdag bij de krant verschijnt.
Hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger ziet de prijs als een waardering voor “het feit dat we de lezer dagelijks verrassen, niet alleen met onze inhoud, maar ook met de vorm.”
De jury maakte een keuze uit inzendingen van 185 kranten uit 27 landen. De award, de enige in zijn soort, wordt volgend jaar in Wenen uitgereikt. Overigens won De Limburger al eens eerder de prijs, in 1999.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK