Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

De Limburger uitgeroepen tot Europese krant van het jaar

De Limburger is uitgeroepen tot “Europese krant van het jaar.” Een vijftien leden tellende, internationale jury heeft de designprijs “European Newspaper Award” aan de krant toegekend, in de categorie regionale dagbladen.
De prijs is bedoeld voor de nieuwe vormgeving die de krant vorig jaar invoerde.

In haar rapport stelt de jury, dat De Limburger een “uitermate moderne en visueel vormgegeven voorpagina” presenteert. Verder overweegt ze dat de krant veel varieert met zijn opmaak, en zo een eentonig uiterlijk weet te vermijden. Ook is de jury lovend over de creativiteit waarmee L-Magazine wordt gemaakt, het tijdschrift dat elke zaterdag bij de krant verschijnt.
Hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger ziet de prijs als een waardering voor “het feit dat we de lezer dagelijks verrassen, niet alleen met onze inhoud, maar ook met de vorm.”
De jury maakte een keuze uit inzendingen van 185 kranten uit 27 landen. De award, de enige in zijn soort, wordt volgend jaar in Wenen uitgereikt. Overigens won De Limburger al eens eerder de prijs, in 1999.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK