HAH-krant scoort goed

huis-aan-huisDe huis-aan-huiskrant bereikt een groot publiek; 9 op de 10 Nederlanders van 13 jaar of ouder leest wel eens een HAH-krant. Dat blijkt uit de NOM HAH-kranten Monitor 2016 die onlangs is bekendgemaakt.
Een gemiddeld HAH-blad wordt door 62% gelezen, wat overeenkomt met een bereik van 8,3 miljoen mensen. Volgens GfK is de lezer-blad binding hoog bij HAH-kranten; meer dan de helft (53%) zou het blad zeker missen. De lezer blijkt vooral geïnteresseerd in lokale onderwerpen. Vaak blijkt het HAH-blad de enige bron van lokaal nieuws voor mensen. Ook voor regionaal nieuws leest tweederde een HAH-krant.
GfK heeft de NOM HAH-kranten Monitor uitgevoerd in opdracht van zes uitgevers van huis-aan-huiskranten: BDU media, Boom uitgevers Nieuwsmedia, Concentra Media Nederland, Holland media combinatie, NDC mediagroep en De Persgroep Nederland. Voor het onderzoek naar het bereik van 336 HAH-bladen zijn 30.000 respondenten online ondervraagd.
Bron: GfK

Lees ook: Bereik huis-aan-huisbladen groter dan dagbladen


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK