HP introduceert printen op snee

hp-boekMet een nieuwe technologie – Edge Printing – maakt HP het printen mogelijk op de frontzijde (lange zijkant) of de boven en onderkant (kop- en staartsnede). Hiermee wordt automatisch het geselecteerde beeld in beeldjes opgedeeld, afhankelijk van het aantal pagina’s van het boek, en geprint op de rand van de pagina’s. Samen vormen de zijkanten van de pagina’s het gewenste beeld. Ook is het mogelijk een doorlopend beeld op de ruggen van een serie boeken te printen, waarbij er een beeld wordt gevormd als de collectie compleet is. Het Spaanse Tórcula Communicación Gráfica is het eerste bedrijf dat beschikt over de nieuwe Edge Printing-technologie.
Bron: graphicrepro


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK