Mimaki introduceert 3D-printen in kleur

Mimaki komt met een gloednieuwe benadering van 3D-printen. Als ’s werelds eerste 3D-printer, met ruim 10 miljoen kleuren, maakt de Mimaki 3DUJ-553 UV LED-printer kleurrealistische signs, prototypes, onderdelen, producten en andere 3D-geprinte toepassingen.
Het tijdrovend met de hand beschilderen van 3D-geprinte objecten wordt op deze manier overbodig.

Met zijn UV LED-uithardingsmethode kan de 3DUJ-553 objecten laag per laag produceren en een laatste UV-inktcoating van ongeveer 22 micron aanbrengen met CMYK-, witte en doorzichtige inkten, wat een eindproduct van voortreffelijke kwaliteit oplevert. Dankzij de UV LED-uitharding is er bovendien minimale warmteoverdracht naar het object. Ook kenmerkend voor de printer zijn de snelle opstarttijden en het minimale stroomverbruik, wat de totale operationele kosten beperkt.

“De markt voor 3D-printen blijft groeien. Mimaki heeft erop ingespeeld door een werkelijk unieke oplossing op de markt te brengen”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Andere 3D-printers kennen twee belangrijke problemen bij het creëren van 3D-geprinte objecten. Ten eerste kunnen ze geen objecten in fotorealistische kleuren produceren. Hierdoor is er vaak vraag naar handbeschildering van objecten, iets wat tijdrovend en duur uitvalt. Ten tweede zijn de meeste 3D-geprinte objecten pas te gebruiken nadat stabiliserende werkstukhouders verwijderd zijn. Ook dit neemt tijd in beslag. Bovendien bestaat hierbij het risico dat het object beschadigd raakt. De Mimaki 3DUJ-553 overwint deze obstakels door fotorealistische kleuren te printen met keuze uit tot wel 10 miljoen verschillende kleuren. Daarnaast is zijn in water oplosbare ondersteuningsmateriaal gemakkelijk weg te wassen, zonder het object te beschadigen. Zo maakt hij rendabele productie mogelijk van voortreffelijke 3D-geprinte producten met verfijnde afwerking.

Wij zijn ervan overtuigd, dat deze printer een warm onthaal zal krijgen bij professionals in tal van sectoren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan: de branche voor signs & display graphics, het onderwijs, de gezondheidszorg, de maakindustrie, de wereld van de architectuur en de bouw, om maar enkele voorbeelden te noemen.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK