Mimaki toont 3D-printer op Fespa

Mimaki, bekende leverancier van grootformaat printers, heeft op Fespa een 3D-printer getoond. De Mimaki 3DUIJ-P moet al eind dit jaar op de markt komen. De 3D-printer kan objecten van 50 x 50 x 30 cm printen. Volgens Mimaki is deze 3D-printer in staat tot tien miljoen kleuren te printen. Geprint wordt met acrylhars, dat laag voor laag wordt gespoten en gedroogd met UV LED-technologie.
Om het 3D-object geschikt te maken voor buitengebruik, kan met transparante inkt of een coatinglaag worden gewerkt. Het printen duurt, net als andere 3D-printers, betrekkelijk lang; voor een object van 20 x 8,5 cm moet men twee uur rekenen.
Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK