Mimaki-printer geeft 3D-objecten kleur

beeld: Mimaki

Mimaki introduceert een printer die fotorealistische kleurkwaliteit toevoegt aan 3D-printen. Als ’s werelds eerste 3D-printer met ruim 10 miljoen kleuren, maakt deze Mimaki 3DUJ-553 het mogelijk om kleurrealistische signs, prototypes, onderdelen, producten en andere 3D-geprinte toepassingen te produceren.
Het tijdrovend met de hand beschilderen van 3D-geprinte objecten wordt op deze manier overbodig.

Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe, over de nieuwe 3D-kleurenprinttoepassing. “Andere 3D-printoplossingen kennen twee belangrijke problemen bij het creëren van 3D-geprinte objecten. Ten eerste kunnen ze geen objecten in fotorealistische kleuren produceren. Hierdoor is er vaak vraag naar handbeschildering van objecten, iets wat tijdrovend en duur uitvalt. Ten tweede zijn de meeste 3D-geprinte objecten pas te gebruiken, nadat stabiliserende werkstukhouders verwijderd zijn. Ook dit neemt tijd in beslag. Bovendien bestaat hierbij het risico, dat het object beschadigd raakt. De Mimaki 3DUJ-553 overwint deze obstakels door fotorealistische kleuren te printen, met keuze uit tot wel 10 miljoen verschillende kleuren. Daarnaast is zijn in water oplosbare ondersteuningsmateriaal gemakkelijk weg te wassen, zonder het object te beschadigen. Zo maakt hij rendabele productie mogelijk van voortreffelijke 3D-geprinte producten met verfijnde afwerking.”

Bron: Mimaki

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK