Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Heidelberg ook in beprinten 3D-objecten

omnifireHeidelberg richt zich tegenwoordig ook op het beprinten van 3D-objecten. Hiervoor heeft het de zogenoemde Omnifire-technologie in huis. Met deze machine is ‘direct tot shape’-printing mogelijk. Dit betekent, dat alle mogelijke objecten te beprinten zijn. Hierbij wordt UV-inkjettechnologie gecombineerd met robots, en wordt een zogenoemde Plasma voorbehandeling toegepast voor het plakken/bevestigen.
Heidelberg zal tijdens InPrint 2018 deze maand in Milaan de Omnifire-machine demonstreren. “De mogelijkheid om op het gehele oppervlak van een object te printen opent een hele reeks nieuwe, opvallende mogelijkheden (..) voor fabrikanten van merkproducten, en het betekent dat de ontwerpmogelijkheden nu vrijwel onbegrensd zijn”, zo citeert Grafisch Nieuws Montserrat Peidro-Insa, hoofd van de digitale business unit van Heidelberg.

Bronnen: inprintitaly/grafisch-nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Introductie in online print, structuur, markten en trends - 18 april 2019
  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK