Heidelberg ook in beprinten 3D-objecten

omnifireHeidelberg richt zich tegenwoordig ook op het beprinten van 3D-objecten. Hiervoor heeft het de zogenoemde Omnifire-technologie in huis. Met deze machine is ‘direct tot shape’-printing mogelijk. Dit betekent, dat alle mogelijke objecten te beprinten zijn. Hierbij wordt UV-inkjettechnologie gecombineerd met robots, en wordt een zogenoemde Plasma voorbehandeling toegepast voor het plakken/bevestigen.
Heidelberg zal tijdens InPrint 2018 deze maand in Milaan de Omnifire-machine demonstreren. “De mogelijkheid om op het gehele oppervlak van een object te printen opent een hele reeks nieuwe, opvallende mogelijkheden (..) voor fabrikanten van merkproducten, en het betekent dat de ontwerpmogelijkheden nu vrijwel onbegrensd zijn”, zo citeert Grafisch Nieuws Montserrat Peidro-Insa, hoofd van de digitale business unit van Heidelberg.

Bronnen: inprintitaly/grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK