Mimaki kondigt hybride printer aan

Mimaki heeft aangekondigd dat haar direct-to-textile printers Tx300P-1800 en Tx300P-1800B een update krijgen om pigmentinkten voor textiel en dye-inkten van het sublimatietype tegelijk te kunnen laden. Zo kan met één en dezelfde printer een breed scala aan soorten textiel direct bedrukt worden, zonder de printer te moeten omstellen naar een ander inktsysteem. Deze nieuwe technologie, die tot nu toe niet beschikbaar was, is een doorbraak die voor productiviteits- en flexibiliteitswinst zal zorgen met deze Mimaki textielprinters.

Mimaki biedt vijf verschillende soorten inkt voor het digitaal bedrukken van textiel: dye-inkt van het sublimatietype, dye-inkt van het dispersietype, pigmentinkt voor textiel, dye-inkt van het reactieve type en dye-inkt van het zure type. Bij de normale gang van zaken moet één inkt per printer gekozen worden. Nu kunnen textielproducenten de twee meest populaire soorten inkt in één enkele printer gebruiken. De direct-to-textile printers Tx300P-1800 en Tx300P-1800B maken het bijvoorbeeld mogelijk om TP400 pigmentinkt voor textiel te laden voor katoen- en hennepmaterialen en tegelijkertijd ook Sb420 dye-inkt van het sublimatietype voor polyestermateriaal. Aangezien geen van beide inktsoorten nabehandeling door middel van stomen of wassen vereist, is er geen behoefte aan een grote ruimte, een enorme hoeveelheid water of speciale expertise op het gebied van het behandelen van de bedrukte stof. Het feit dat de printer en kleurfixatieapparatuur de enige benodigdheden zijn, maakt deze instapprinters geschikt voor designers, stoffenateliers, en onderwijs- en onderzoeksinstellingen

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK