Mimaki presenteert de schoonheid van digitale textielbedrukking op Heimtextil 2018

Mimaki, kondigt aan dat het aanwezig zal zijn op Heimtextil 2018. De beurs vindt van 9 tot en met 12 januari 2018 plaats in Frankfurt. Als pionier met een rijke traditie in het digitaal bedrukken van textiel, zal het bedrijf op stand D10 in hal 6.0 zowel direct-to-textile als sublimatietransferprinters tonen, evenals een brede waaier aan digitaal gedrukte textieltoepassingen.

“Heimtextil is een belangrijke beurs voor Mimaki”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Voor deze editie zijn we vooral enthousiast om het met bezoekers niet alleen te hebben over textielprinters op instapniveau en in het middensegment, maar ook over onze Mimaki Textile Pro Series voor toepassingen in hogere volumes. Modeontwerpers en andere beursbezoekers zullen zeker inspiratie opdoen wanneer ze onze stand bezoeken, en zien wat allemaal mogelijk is met modern digitaal textieldrukken.”

Mimaki, de partner voor digitale textielbedrukkingen

Een hoogtepunt van Mimaki’s deelname aan textielbeurzen, is steeds het tonen van toepassingen. Heimtextil vormt hierop geen uitzondering. Voor deze editie nodigt Mimaki alle ontwerpers en fabrikanten van woonproducten uit om de ruime toepassingszone van haar stand binnen te wandelen en digitaal gedrukte textiel- en decoratietoepassingen in volle pracht te ervaren. Bezoekers zullen er een groot aanbod aan toepassingen van dichtbij kunnen bekijken, aanraken en voelen. Denk hierbij aan: beddengoed, kussens, douchegordijnen, behang en tapijten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Ze zullen niet alleen de veelzijdigheid van Mimaki printoplossingen laten zien, maar dienen tegelijkertijd ook als moodboard voor nieuwe markttrends. Zo zullen ze bezoekers inspireren om hun eigen ontwerp- en productiestrategieën opnieuw te bekijken en hen prikkelen om te zien waar digitaal bedrukken het best past in hun activiteiten. Of het nu gaat om productie van samples, aangepaste of gepersonaliseerde woonproducten of kleine tot middelgrote productieruns van textielproducten: het toepassingsgebied voor digitaal textiel bedrukken wordt breder met de dag, waarbij de verbeelding de enige beperking is. Bezoekers zullen merken dat Mimaki de partner bij uitstek is voor digitale textielbedrukkingen!

Textielprinters voor elke behoefte

Op de beurs zal Mimaki efficiënt en betaalbaar textielprinten demonstreren voor een breed scala aan natuurlijke en synthetische stoffen. Te zien zijn:

De zeer flexibele en gebruiksvriendelijke digitale textielprinters van de Mimaki Tx300P serie, die twee verschillende typen textielinkten tegelijk gebruiken. De capaciteit om twee soorten inkt te laden maakt het mogelijk om op één en dezelfde printer te printen op katoen met pigmentinkten voor textiel en te printen op polyester met sublimatie-inkt, zónder het tijdverlies en het gedoe waarmee het wisselen van inkttypen anders gepaard gaat. Aangezien dit twee van de meest gebruikte inkttypen voor textiel zijn, staat de Tx300P serie klaar om snel aan de slag te gaan, ongeacht het type stof dat bedrukt wordt. Net zoals alle Mimaki textielprinters leveren ook deze printers schitterende beelden en fijne details op, die klanten zelfs voor de meest veeleisende designs tevredenstellen.

Sublimatieprinters voor textiel

Mimaki biedt uiteenlopende sublimatieprinters, van instapprinters tot grootformaat printers voor omgevingen met textielproducties in hogere volumes. Mimaki inkten zijn OEKO-TEX® gecertificeerd en produceren schitterende kleuren. Ze zijn inclusief gele en roze fluorescerende inkten. OEKO-TEX® is een wereldwijd consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor grondstoffen, halffabricaten en afgewerkte producten op het gebied van textiel. Het test op schadelijke stoffen, om te voldoen aan vereisten voor mens en milieu.
“We streven ernaar om bezoekers aan onze stand te inspireren”, voegt Van den Broek eraan toe. “Maar eerlijk gezegd raken wij méér geïnspireerd door de bezoekers! Het is een zeer creatieve groep mensen. We kijken ernaar uit om met hen ideeën uit te wisselen die ons beiden zullen inspireren, naarmate we verdere stappen zetten in de toekomst van het digitaal bedrukken van textiel.”

Meer details over Mimaki’s producten, waaronder het volledige portfolio printers en inkten van het bedrijf, zijn beschikbaar op www.mimakieurope.com.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK