D-Shape: grootformaat 3D-printen

grootformaat 3D-printenHet idee dat een 3D-printer alleen kleine objecten kan printen, klopt niet. Ja, de eerste 3D-printers op de markt zijn inderdaad klein, maar voor grotere formaten objecten komen ook steeds meer oplossingen. Eerder berichtten wij al over de ‘wandelende’ 3D-printer die grote objecten kan beprinten, en er komen ook steeds meer grote 3D-printers. Wat te denken van deze D-Shape die objecten tot 1,80 meter in omvang kan printer. De mega-3D-printer maakt werkt volgens de SLA  (stereolithography)-techniek. Het proces verschilt niet wezenlijk van wat een inkjet printer met een vel papier doet. Laag voor laag (5-10 mm) een bindmiddel met zandsteen wordt aangebracht. Voor het bouwen van een groot object met de D-Shape is dus wel enig geduld vereist.
Bron: 3Dprintboard.com

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK