Mediabestedingen stijgen, maar niet voor print

bb161117-media-bestedingenWaar de advertentie-inkomsten de eerste helft van dit jaar in de bioscoop stegen met 24%, op het internet met 11% en op tv met 5,7%, daalden ze voor printmedia met bijna 10%. Dit blijkt uit cijfers van Nielsen.

De inkomsten uit advertenties in printmedia daalden over de hele linie. De netto daling was het grootst bij dagbladen: meer dan 12%. Dat was meer dan de afname over heel 2014 en 2015. Huis-aan-huisbladen deden het nauwelijks beter met een daling van bijna 12%. Publiekstijdschriften zagen de inkomsten uit de verkoop van advertenties dalen met iets minder dan 10%.

(Bron: INCT)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK