Advertentie-inkomsten print blijven dalen

Dat blijkt uit het Jaarrapport Netto Mediabestedingen 2016 van onderzoeksbureau Nielsen. Het goede nieuws is, dat de (netto) mediabestedingen in ons land vorig jaar zijn gestegen met 1,4% tot ongeveer 4,7 miljard euro. Het minder goede nieuws is, dat de printmarkt opnieuw een flinke daling van advertentie-inkomsten kende (-9%). In 2015 was de daling ook al fors (-10%). De daling van gemiddeld 10% jaar op jaar betekent, dat in tien jaar tijd tweederde van de advertentie-opbrengsten zijn verdwenen.
De daling van de advertentie-inkomsten was het grootst bij huis-aan-huisbladen (-11,4%), gevolgd door kranten (-10%). Publieksbladen daalden circa 8% en de vakbladen deden het relatief goed met een daling van ‘slechts’ 6%.

Bron: marketingtribune

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK